22 november 2019

Vanochtend was de laatste school aan de beurt: De Buizerd in Wijchen. Alle Lekker Anders Dag gezinnen zijn nu voorzien van nieuwe kalenders. De Lekker Anders Dag bakfiets mag even op stal!   

21 november 2019

Het is koud, maar zonnig. Op de fiets naar school tijdens de Lekker Anders Dag kan dus nog steeds! Zeker op de Harlekijn en Zevensprong in Cuijk waar ze vandaag weer nieuwe kalenders kregen. 

7 november 2019

Twee vliegen in een klap! Vandaag waren het Zuiderpad en de Trinoom in Wijchen aan de beurt, ook daar is weer iedereen voorzien van een nieuwe Lekker Anders Dag kalender.  

5 november 2019

Lekker een stukje door de weilanden fietsen, dat is weer even wat anders! Vanochtend was het Lekker Anders Dag-team op de Lindekring in Cuijk om kalenders uit te delen voor het nieuwe schooljaar. 

4 november 2019

Ook de gezinnen van basisschool de Regenboog in Cuijk en de Paulusschool in Wijchen kunnen weer een heel jaar vooruit. Vanochtend werden daar nieuwe Lekker Anders Dag-kalenders en bijbehorend stickervellen.  

25 oktober 2019

De laatste kick-off van dit jaar was op de Duizendpoot in ‘s-Hertogenbosch. Daar gaven ze een nieuwe betekenis aan carpooling. 7 kinderen kwamen met de limousine naar school die ochtend! 

23 oktober 2019

Vandaag fietste het Lekker Anders Dag-team naar de Waai in Cuijk om daar de Lekker Anders Dag kalenders uit te delen. Wat was het gezellig druk! 

22 oktober 2019

Kinderen en ouders van ’t Startblok in Cuijk kunnen er weer tegenaan dit schooljaar. Ook zij hebben weer nieuwe Lekker Anders Dag kalenders.

10 oktober 2019

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kalenders. Met de speciale Lekker Anders Dag fiets werden vandaag op de Nienkes in Cuijk de nieuwe kalenders uitgedeeld. 

8 oktober 2019

Vanochtend was het tijd voor de kick-off op het IJzeren Kind in ‘s-Hertogenbosch. Door het herfstige weer waren veel kinderen en ouders die ochtend lekker een stukje gaan wandelen naar school. 

7 oktober 2019

De laatste schoolpresentaties van dit najaar waren bij de Duizendpoot in ‘s-Hertogenbosch. Veel enthousiaste kinderen daar kunnen niet wachten om hun Lekker Anders Dag-doos op te halen!   

4 oktober 2019

Gespot op de Dommel in de buurt van de L.W. Beekmanschool in ‘s-Hertogenbosch: Kinderen en hun ouders met de rubberen eend naar school tijdens de kick-off van Lekker Anders Dag. Helemaal in het thema van Dierendag!

24 september 2019

Ook de kinderen van het IJzeren Kind in ‘s-Hertogenbosch kregen deze week te horen wat dat nu precies was, die Lekker Anders Dag. en hoe leuk het is om lekker anders naar school te komen.      

23 september 2019

Zwemmend, op een vliegend tapijt of met een huisdier… de kinderen van de L.W. Beekmanschool in ‘s-Hertogenbosch hadden al wel wat ideetjes voor hun eerste Lekker Anders Dag.       

2 september 2019

Vanochtend bouwden we een feestje tijdens de kick-off op Kindcentrum de Hoven in Rosmalen (Gemeente ‘s-Hertogenbosch). Zelfs de wethouder was erbij!    

26 augustus 2019

Presentaties in de klas voor de allerkleinsten en de allergrootsten! Steeds meer kinderen melden zich aan voor Lekker Anders Dag in ‘s-Hertogenbosch. Vandaag waren we bij Kindcentrum de Hoven om daar de eerste presentaties van dit schooljaar te geven. 

1 juli 2019

Nog een paar dagen school en dan begint de zomervakantie voor kinderen uit Cuijk, ‘s-Hertogenbosch en Wijchen.  De laatste ideeën om anders naar school te komen worden nog uitgevoerd en dan gaat de Lekker Anders Dag doos voor 6 weken even dicht. 

21 juni 2019

De dag is vanochtend helemaal anders begonnen voor een gezin uit Wijchen-Zuid. Zij waren de winnaars van het ontbijtje aan huis en konden genieten van verse croissantjes en andere broodjes, jus d’orange en een eitje. Mmmm…. 

14 juni 2019

Ook  op alle andere scholen in Wijchen  liggen vanaf vandaag Lekker Anders Dag schatten verstopt.  De kinderen van de Trinoom, de Buizerd, het Zuiderpad en de Paulusschool gaan ontdekken dat er genoeg te zien en beleven valt op de weg van school naar huis. 

14 juni 2019

De eerste Lekker Anders Dag speurtocht met het bos als decor. Voor de kinderen en hun ouders van de Antoniusschool in Wijchen lagen de letters en aanwijzingen vandaag verstopt tussen de takken en bladeren. Het was goed zoeken, maar ook zij slaagden erin om de Lekker Anders Dag schatkist te openen! 

12 juni 2019

Vandaag hebben de winnaars van het ontbijtje aan huis in Cuijk (een gezin uit Padbroek) hun prijs in ontvangst mogen nemen. Een écht Lekker-Anders-begin-van-de-dag dus voor hen.  

11 juni 2019

Vandaag was het de beurt aan de eerste speurders van Wijchen om op zoek te gaan naar de Lekker Anders Dag schat. De leerlingen van De Speelhoeve gingen als echte detectives te werk en slaagden erin om alle letters te vinden en de code te kraken. 

11 juni 2019

Ook de Lekker Anders Dag gezinnen op de andere scholen in Cuijk kunnen vanaf deze week gaan speuren naar de Lekker Anders Dag schat. Niet op één centrale dag, maar gewoon lekker wanneer het hen uitkomt. De geheime instructies en vertaalsleutel om de code te kraken ontvingen ze vandaag per mail. 

07 juni 2019

Met de boot naar school, dat is origineel! Op het strandje voor Kindcentrum De Groote Wielen en De Wittering.nl  in ‘s-Hertogenbosch was vanochtend de feestelijke Kick-off met honderden leerlingen en ouders. 

05 juni 2019

Ook in de Heeswijkse Kampen en het Centrum van Cuijk lagen natuurlijk schatten verstopt. De leerlingen van De Nienekes en De Waai konden hun speurzin bijna niet bedwingen en gingen zodra het kon meteen op zoek! En wat een speurtalent zeg… iedereen wist de Lekker Anders Dag schat te vinden! 

04 juni 2019

Vandaag was het de beurt aan de kinderen van De Zevensprong en Harlekijn in Cuijk om de goed op te letten tijdens de tocht naar huis, de verschillende vragen te beantwoorden en op die manier de code van de schatkist te kraken. 

03 juni 2019

De leerlingen van’t Startblok in Cuijk. mochten als eerste het spits afbijten met de zoektocht naar de code van  de Lekker Anders Dag schatkist.  Zij kwamen erachter dat er van alles valt te ontdekken op de weg van school naar huis. 

15 mei 2019

In Den Bosch maken de kinderen van De Groote Wielen en De Wittering.nl maandag 20 mei alvast kennis met het fenomeen Lekker Anders Dag, via een korte presentatie in de klas. Na de zomer volgen dan de andere Bossche scholen. Hou deze pagina dus goed in de gaten!

27 April 2019

Als aanvulling op de fotowedstrijd eerder deze maand was Lekker Anders Dag door heel Cuijk en Wijchen te vinden op digitale borden en in bushokjes. Heb jij de posters ook gezien? Iedereen die meegedaan heeft aan de prijsvraag rondom deze voorjaarsactie maakt kans op een lekker ontbijtje aan huis. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt! 

9 April 2019

Dit voorjaar gaat op 12 april een Lekker Anders Dag-fotowedstrijd van start. Vele scholen organiseren die dag de Koningsspelen met sportieve activiteiten. Een makkelijke aanleiding om de tocht naar school dan ook lekker anders aan te pakken. Ook kinderen die geen sportdag hebben, kunnen op een andere manier naar school komen. De kinderen kunnen een Lekker Anders Dag foto’s tot en met 27 april, Koningsdag, insturen. 

14 Maart 2019

Basisschool de Nienekes is al vanaf het begin betrokken bij het Lekker Anders Dag initiatief. In de tussentijd zijn er veel nieuwe leerlingen bijgekomen op de Nienekes. Het Lekker Anders Dag-team kwam daarom vandaag weer langs op de school voor presentaties aan de aller kleinste. 

7 februari 2019

In de mooie theaterzaal van de Lindekring hadden we vandaag een lekker andere start van de dag. Nog nooit zagen we een school waarvan de kinderen zo goed kunnen samenwerken! De strandballen-challenge was daarom een makkie. Vol energie en enthousiasme gooiden alle kinderen de ballen de lucht in. Het was een knusse maar hele gezellige Kick-off. 

16 januari 2019

Ook op Jenaplanschool Lindekring in Sint Agatha hebben de kinderen kennisgemaakt met Lekker Anders Dag. Tijdens de presentaties in de klas kwamen er heel veel leuke ideeën voorbij. Zo veel creatieve kinderen, dat beloofd wat voor de Kick-off! 

27 november 2018

Op de tractor naar school, dat is wel heel lekker anders! Vandaag was het een extra vrolijke ochtend in de Wijchense wijk Kerkeveld op Basisschool De Trinoom. Even met alle kinderen wat rek en strek oefeningen op het schoolplein en een leuke challenge voordat zij de klas in gingen. Voor de ouders stond er natuurlijk een kopje koffie of thee klaar. Een geslaagde Kick-off.

5 november 2018

Wat een dubbel zo leuke ochtend was het vandaag in Wijchen. Voor de start van Lekker Anders Dag op het Zuiderpad werd zowel op de onderbouw locatie als op de bovenbouw locatie een challenge gehouden met strandballen. De kleintjes deden zeker niet onder voor de oudere schoolkinderen. Een enthousiaste en lekker andere start van de week!

26 oktober 2018

Je bedje uit als het nog donker is, dat is wel even wennen. Dit hield de kinderen van De Buizerd in Wijchen toch echt niet tegen om Lekker Anders naar school te komen. Op het schoolplein was het vanochtend extra gezellig. Met heel veel ouders en kinderen vierden we de start van Lekker Anders Dag op hun school. Wat een vrolijke boel!

9 oktober 2018

Op de Paulusschool in Wijchen-noord kwamen alle kinderen vandaag lekker anders naar school. Veel kinderen kwamen lopend (achterstevoren!) of op de step. Dat de Paulusschool een sportieve school is was goed te zien tijdens de Kick-off, de strandballen gingen heel hoog!

3 oktober 2018

Vandaag was de Kick-off op basisschool De Speelhoeve in Wijchen. Afgelopen week waren de Lekker Anders Dag-dozen al niet aan te slepen en tijdens de Kick-off vlogen ze net zo hard de spreekwoordelijke toonbank over. Wat een enthousiasme op het schoolplein! De ouders genoten van een kopje thee of koffie en de kinderen parkeerden hun vrolijk versierde stepjes, skelters of fietsen naast de school.

14 september 2018

Niet alleen het schooljaar 2018-2019 is gestart maar ook de schoolbezoeken. Het Lekker Anders Dag-team gaat aankomende weken Wijchen door om de basisschoolkinderen te vertellen hoe ze lekker anders naar school kunnen komen. We hebben er zin in!