Afbeeldingsresultaat voor logo den bosch nieuws.nl

Kinderen van basisschool De Groote Wielen en Wittering.nl beleven binnenkort hun eerste Lekker Anders Dag. De dag daagt schoolbezoekers, oud en jong, uit om af en toe ‘anders’ naar school te komen. Het initiatief is een nieuwe manier om samen de drukte rondom scholen te beteugelen en laat ouders en kinderen bewuster genieten van de bijzondere dagelijkse tocht naar school.

Lekker Anders Dag werd mede-ontwikkeld en omarmd door basisscholen, gemeente ’s-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant. Basisschool De Groote Wielen en Wittering.nl hebben met een feestelijke kick off op vrijdag 7 juni de primeur, maar na de zomervakantie volgen meer scholen. Wethouder Ufuk Kâhya: “Het is belangrijk dat elk kind veilig van en naar school kan. Met de Lekker Anders Dag werken we samen aan prettiger verkeer rond de basisscholen. Niet alleen door te kijken naar de inrichting van de weg, maar ook naar de manier waarop we die gebruiken. Bijzonder is dat het idee hiervoor voortkomt uit de eigen inbreng van scholen en ouders.”

Het idee is eenvoudig. Met je kind naar school: dat is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Bijvoorbeeld door de auto eens iets verderop te parkeren en dat laatste stuk gezellig te lopen. Of te fietsen en een vriendje mee te nemen. Of door te voet onderweg allerlei spelletjes te doen. Al die activiteiten op weg naar school zijn ook nog eens heel gezond.

Af en toe een Lekker Anders Dag is leuk voor de kinderen, en goed nieuws voor iedereen op en rond school. Met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.