WIJCHEN – 17 oktober 2018

Voor de zomer maakten de leerlingen en hun ouders van de Antoniusschool in Wijchen al een vliegende start met Lekker Anders Dag. Deze maand waren de Paulusschool en de Speelhoeve in Wijchen aan de beurt om eens lekker anders naar school toe te komen. En nóg twee Wijchense basisscholen, De Buizerd en het Zuiderpad, staan momenteel te trappelen om te beginnen. Hun kick-off staat gepland op 26 oktober en 5 november. 

Het nieuwe initiatief Lekker Anders Dag daagt iedereen sinds dit voorjaar  uit om af en toe eens ‘anders’ naar school toe te komen. Want gezonde afwisseling in het wegbrengen helpt om het voor iedereen leuk te houden rond school. Een nieuwe manier om samen de drukte, vooral door auto’s, te beteugelen en tegelijkertijd bewuster te genieten van die bijzondere dagelijkse tocht met je kind.

Alles voelt anders
Zo pakten de Paulusschool en de Speelhoeve, op een dag die eerst nog zo gewoon leek als elke andere, het ochtendritueel toch echt even anders aan. Want op hun feestelijke kick-off van Lekker Anders Dag skelterde een stel kinderen naar school, zoefde iemand voorbij op skeelers en kwamen een broertje en zusje zelfs met de haren roze en blauw geverfd. De leerlingen en hun ouders maakten hun entree op een compleet versierd schoolplein, inclusief muziek en een barista die zorgde voor verse koffie. En terwijl de ouders hun  bakkie dronken, zetten de kinderen een record neer door zo lang mogelijk opblaasballen in de lucht te houden.

‘Kinderen van basisschool de Speelhoeve pakten hun tocht naar school eens lekker anders aan.’
Directrice van de Paulusschool Carina Coenen: ‘Onze kick-off was een groot succes. Iedereen liet tijdens Lekker Anders Dag heel creatief zien hoe leuk en bijzonder de weg naar school kan zijn. Goed om te voelen hoe enthousiast iedereen is.’ Intussen omarmen alle Wijchense scholen het concept en hebben zich al honderden families aangemeld om het af en toe anders te doen.

Het idee erachter
Lekker Anders Dag is een initiatief van de basisscholen en de Gemeente Wijchen, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.

Het artikel op : Wijchensnieuws