Meerdere Cuijkse basisscholen trapten deze week af met de Lekker Anders Dag speurtochten. Als eerste mochten de leerlingen van basisschool ’t Startblok, De Zevensprong en Harlekijn het spits afbijten met een zoektocht naar de Lekker Anders Dag-schatkist. En vanmiddag zijn de leerlingen van De Nienekes en De Waai aan de beurt om de tocht naar huis toe tijdens een speciale speurtocht rondom school net even anders te maken.

Anders naar school

Normaal gesproken pakken de kinderen op een Lekker Anders Dag hun route náár school toe anders aan. Hoe? Dat mogen de kinderen helemaal zelf bedenken. Te paard, op skeelers of de auto net even een stukje verderop parkeren om het laatste stuk te steppen, allerlei vervoermiddelen passeerden al de revue. Maar ook onderweg van school naar huis toe is van alles te ontdekken als je het gewoon eens ‘Lekker Anders’ doet, zoals met deze speurtocht.

Lekker anders dag

Lekker Anders Dag is een initiatief van Cuijkse basisscholen en de Gemeente Cuijk, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte.

Informatie

Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.

Bron: www.cuijk.nl